fbpx Skip to content

Wat is er te doen in Rotterdam?

Wat is er te doen in Rotterdam

Deel dit blog

Ga je voor een dag of weekend naar Rotterdam? Deze grote havenstad is veelzijdig en er is een hoop te doen! We zetten vijf keer leuke dingen om te doen in Rotterdam voor je op een rij. Bezoek een museum, bekijk de bekendste bezienswaardigheden of verken Rotterdam vanaf het water. Voor iedereen is er iets leuks te doen in de stad. Vraag je je af wat er te doen is in Rotterdam, lees dan snel verder.

De Markthal

De Markthal van Rotterdam is niet te vergelijken met andere markthallen. Het gebouw heeft de vorm van een hoefijzer met beneden de markt zelf en in het hoefijzer zijn appartementen gedrapeerd. Het is een uniek gebouw met eten van over de hele wereld. Koop verse producten bij de kraampjes of eet in een van de vele restaurants. De Markthal is een combinatie van architectuur, kunst en eten.

De Euromast

Het letterlijke hoogtepunt van Rotterdam is de Euromast met een hoogte van 185 meter. Je kunt bovenop de Euromast genieten van een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Voor de liefhebber bestaat de mogelijkheid om in het restaurant te eten of om een drankje te doen. Zeker rond zonsondergang is het een topbestemming in Rotterdam.

Kubuswoningen

De kubuswoningen van architect Piet Blom zijn wereldberoemd. De kubusvormige woningen hebben een uniek ontwerp en zorgen voor een hoop vragen over hoe mensen in een woning met zulke gekke vormen kunnen wonen. In de Kijk-Kubus Museumwoning kun je zelf zien hoe een kubuswoning ingericht kan worden en hoe mensen er wonen.

Museum Boijmans Van Beuningen

Het Museum Boijmans Van Beuningen ligt aan het Museumpark in Rotterdam en heeft een collectie beeldende kunst. Je ziet vooral Nederlandse en Europese kunst in het museum, van de middeleeuwen tot in de 21ste eeuw. Kunstliefhebbers kijken hun ogen uit in het museum met werken van Bruegel, Dalí en Rembrandt.

Rotterdam vanaf het water

Wat is er verder te doen in Rotterdam? Een originele manier om Rotterdam te bekijken is vanaf het water! Je huurt een luxe elektrische sloep eenvoudig bij Take a Boat. Hiervoor heb je geen vaarbewijs nodig en dus kun je zonder problemen met je vriendengroep of familie op pad. Je huurt een sloep om Rotterdam vanaf het water mee te verkennen voor minimaal twee uur en ziet de stad zo vanuit een nieuw perspectief.

Andere blogs