fbpx Skip to content

Veelgestelde vragen

Vragen?

Wij geven antwoord!

Algemeen

Take a Boat heeft zijn ligplaats aan de Noorderkade 120 in Rotterdam. De boten liggen in Jachthaven Rotterdam.

Take a Boat is van maandag t/m zondag geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur. De laatste vertrekmogelijkheid is 2 uur voor sluitingstijd.

Je kan van maart t/m oktober een boot huren bij Take a Boat.

Er worden ook boten verhuurd tijdens feestdagen en evenementen. Let op: er kunnen afwijkende tarieven gehanteerd worden. De tarieven zijn te vinden op de website van Take a Boat.

De minimale vaartijd voor het huren van een boot is 2 uur.

Het is niet noodzakelijk om een vaarbewijs te hebben voor het besturen van de boot. De bestuurder dient wel 18 jaar of ouder te zijn. Het is belangrijk dat je je aan de vaarregels houdt. De boten van Take a Boat zijn in snelheid gelimiteerd. Daarnaast wordt er gevaren met een helmstok. Dit maakt varen voor beginners en gevorderden erg gemakkelijk.

Ja dat is mogelijk. Hiervoor rekenen wij €20,- per uur in rekening. Een van onze medewerkers vaart dan gezellig de hele tocht mee.

Ja dit is mogelijk door 2 losse reserveringen te maken. Take a Boat heeft momenteel 2 boten en deze kunnen dus beide gehuurd worden.

Het uurtarief bij het huren van een boot bij Take a Boat is €55,- per uur.

Er wordt €150,- aan borg gerekend.

Je ontvangt de borg na afloop van de huurperiode binnen 10 werkdagen terug. Mits de boot op tijd en netjes is aangemeerd.

Zorg ervoor dat de boot tijdig teruggebracht wordt. Extra gevaren tijd wordt verrekend met de borg. Indien een groep na jullie wordt benadeeld door jullie laatkomen, dan wordt de extra gevaren tijd inclusief de wachttijd van de benadeelde in rekening gebracht.

Je kan tijdens het varen contact opnemen met Take a Boat via 010-3216191 om de beschikbaarheid van de sloep op te vragen. Als de boot na jouw tocht nog niet gereserveerd is, is het geen probleem om langer door te varen. De extra vaartijd wordt dan verrekend met de borgsom.

Dat is mogelijk. Stuur een mail aan reserveringen@takeaboat.nl en vermeld daarin je reserveringsnummer. Wij sturen je de factuur na de vaartocht.

Je kan je reservering kosteloos verplaatsen. Graag ontvangen wij je verzoek per email aan reserveringen@takeaboat.nl, minimaal 2 dagen van tevoren. Je ontvangt van ons de bevestiging dat de reservering verplaats kan worden tot een (nader te bepalen) datum in de toekomst, binnen 1 jaar.

Bekijk hiervoor onze algemene voorwaarden (artikel 8)

Momenteel bieden wij nog geen catering mogelijkheden aan. Wel mag je gratis je eigen hapjes en drankjes meenemen aan boord. Zorg er wel voor dat alles aan het einde van de vaartocht netjes wordt opgeruimd.

Zeker! Geniet van een dag op het water met collega’s, eventueel inclusief schipper.

Ja, houdt onze instagram takeaboatnl in de gaten! Verder hebben wij ook de Take a Boat deal. Bij aanschaf van een Take a Boat voucher krijg je een code per e-mail waarmee je 4 uur kan varen voor een gereduceerd tarief. De voucher is alleen geldig tijdens daluren (maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur) m.u.v. feestdagen.

Ja Take a Boat heeft ook cadeaubonnen. Je kan een cadeaubon geven vanaf €20,-. Het cadeau gegeven bedrag kan worden verrekend met de totaalprijs bij het maken van een reservering.

Vaartuigen

Onze boten zijn CE gekeurd voor maximaal 10 personen.

Er kan een hele dag gevaren worden met een volle accu (ruim 14 uur).

Bel ons direct op 010-3216191 en je wordt verder geholpen door het personeel van Take a Boat.

Het is aannemelijk dat er wat in de schroef zit. Je kunt dit meestal zelf oplossen door de boot 10 seconden vol in zijn achteruit te zetten en vervolgens 10 seconden vooruit. Herhaal dit 3 keer. Mocht dit niet lukken, bel 010-3216191 zodat wij je verder kunnen helpen.

Het is toegestaan om muziek te luisteren aan boord. Echter is het niet toegestaan om overlast te veroorzaken door een hoog volume versterkt geluid. Houdt hier dus rekening mee.

Onder voorwaarden is het toegestaan om je huisdier mee te nemen op de boot. Je bent zelf verantwoordelijk voor alle acties en eventuele schades dan wel vuil veroorzaakt door jouw huisdier. Indien de boot vuil wordt ingeleverd brengen wij automatisch €50,- schoonmaakkosten in rekening.

Onder voorwaarden is het toegestaan om je huisdier mee te nemen op de boot. Je bent zelf verantwoordelijk voor alle acties en eventuele schades dan wel vuil veroorzaakt door jouw huisdier. Indien de boot vuil wordt ingeleverd brengen wij automatisch €50,- schoonmaakkosten in rekening.

Het is mogelijk om aan te meren in de stad op een toegestane plek. Echter is het wel belangrijk dat je de sloep altijd in het zicht houdt. Meer niet af tegen bijvoorbeeld bomen.

Het is absoluut niet moeilijk om te boot te besturen. Het is juist ook gemakkelijk gemaakt voor beginners. Met de zwarte joystick kan je de snelheid bepalen en met de helmstok kan je de richting bepalen.

Lidmaatschap

Dit is afhankelijk van het type lidmaatschap. Het lidmaatschap waarbij je maandelijks betaald kost €27,50,- per maand gedurende de maanden maart tot en met oktober. Indien je (ineens) jaarlijks betaalt is het €200,- per jaar (je krijgt dan €20,- korting t.o.v. 8 maandelijkse betalingen). Je betaalt dan alleen voor de maanden maart tot en met oktober. Ook in de wintermaanden (november t/m februari) kan er in Rotterdam worden gevaren. Er is daarvoor geen maandelijks lidmaatschapsgeld voor verschuldigd. Verder betalen leden een borgsom aan het begin van de overeenkomst. Deze zal worden geretourneerd wanneer het lidmaatschap wordt beëindigd (binnen 10 werkdagen).

Je moet minimaal 18 jaar zijn om lid te worden van Take a Boat.

Je kan op ieder moment lid worden. Indien je je voor de 16e van de maand aanmeldt, dan betaal je voor de hele maand. Wanneer je na de 16e lid wordt betaal je pas de volgende maand.

Het lidmaatschap staat op naam van één persoon die ook verantwoordelijk is in geval van schade of letsel door schuld. Deze persoon bepaalt dus wie zijn of haar toegangscode mag gebruiken maar is altijd verantwoordelijk.

Rond de 20e van de maand worden de lidmaatschapskosten maandelijks of jaarlijks afgeschreven door middel van automatische incasso. In de eerste week van de maand zullen wij een factuur sturen met daarop de kosten voor je reservering(en) van de vorige maand. Deze kosten worden vervolgens binnen enkele dagen geïncasseerd.

Het opzegtermijn is gelijk aan het betaaltermijn van je lidmaatschap. Het opzegtermijn is een kalendermaand als je maandelijks betaalt (met een minimale betaalperiode van 3 maanden). Indien je jaarlijks het lidmaatschapsbedrag betaalt, geef dan minimaal 1 kalendermaand voorafgaand aan de vernieuwd van het jaarlijkse lidmaatschap aan dat je het abonnement wil stopzetten. Tussentijds opzeggen met restitutie van betaalde lidmaatschapsgelden is niet mogelijk. De borgsom wordt vervolgens binnen 10 werkdagen na einddatum van je lidmaatschap retour gestort, mits er geen openstaande kosten zijn. Opzeggen kan via info@takeaboat.nl.