fbpx Skip to content

Varen in Rotterdam: mooie routes

Deel dit blog

Wil je varen in Rotterdam? Deze populaire havenstad is de ideale plek om een sloep te huren. Je verkent Rotterdam vanaf het water: bekijk de skyline van Rotterdam en zie de bekendste bezienswaardigheden vanuit een nieuw perspectief. Rotterdam kent verschillende vaarroutes die je kunt afleggen in een elektrische sloep.

De Bergse Plas

Een kortere route van ongeveer twee uur die je kunt afleggen is een rondje over de Bergse Plas. Vanaf de Bergse Plas bekijk je imposante huizen, maar ook een molen en de kleine eilandjes die in de plas liggen. Wanneer je alleen de route aflegt ben je zo’n twee uur onderweg, maar je kunt uiteraard ook een pauze inlassen om op de Bergse Plas te dobberen.

De Kralingse Plas

Een iets langere vaartocht is die naar de Kralingse Plas. Rondom de Kralingse Plas ligt een bos en je hebt een fantastisch uitzicht over de Rotterdamse skyline vanaf het water. Rondom de Kralingse Plas zie je veel wandelaars en hardlopers die een ronde van vijf kilometers afleggen. Je kunt aanmeren aan een van de stijgers of na een rondje over de plas weer terug naar Rotterdam varen. De Kralingse Plas heeft ook een zwemstrand.

De Rotte meren

Wil je nog verder varen? Vanaf de Kralingse Plas vaar je verder over de Rotte en kun je zelfs doorvaren naar de Rottemeren. Deze tocht duur zo’n zes uur en is dus niet geschikt voor mensen die een klein rondje willen varen. De meren zijn een oase van rust en het voelt al lang niet meer alsof je in een grote stad bent. Wanneer je een tocht van zes uur niet ziet zitten, kun je ook een klein stuk over de Rotte varen en niet helemaal naar de meren toe gaan.

Varen in Rotterdam: een elektrische sloep huren

Wil je een luxe elektrische sloep huren in Rotterdam? Bij Take a Boat huur je een sloep om de havenstad vanaf het water te verkennen. De elektrische sloepen zijn erg stil, waardoor je van de rust op het water kunt genieten of juist ongestoord kunt kletsen. Je huurt een sloep voor minimaal twee uur en hebt geen vaarbewijs nodig om op pad te gaan. Je start de sloep eenvoudig met je mobiele telefoon.

Andere blogs