fbpx Skip to content

Uitjes Rotterdam, de vijf leukste!

Uitjes Rotterdam

Deel dit blog

Ben je van plan om een dag of weekend in Rotterdam door te brengen? We zetten de vijf leukste uitjes in Rotterdam voor je op een rij. Bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheden in deze grote havenstad, verken de stad vanaf het water of geniet van eten uit allerlei culturen. Rotterdam is een verrassende stad met de meest uiteenlopende uitjes.

Uitwaaien op de Euromast

De Euromast is een van de bekendste plekken in Rotterdam en ideaal voor een uitje. Met een hoogte van 185 meter is de Euromast het hoogste gebouw van Nederland. Het uitzicht is fantastisch en zeker rond zonsondergang is het een bijzondere bestemming. Je kunt alleen voor het uitzicht naar de Euromast gaan of je reserveert een tafel om te eten of drinken in het restaurant.

Bekijk de kubuswoningen

De kubuswoningen in Rotterdam zijn woningen in de vorm van kubussen. De wereldberoemde woningen van architect Piet Blom zijn zeker een bezoek waard wanneer je in Rotterdam bent. De meeste kubuswoningen kun je alleen van buiten bekijken, maar is ook één Kijk-Kubus Museumwoning. Je bekijkt deze kubuswoning van binnen en ervaart hoe een er in een kubuswoning met gekke hoeken gewoond kan worden.

Lekker eten in de Markthal

De overdekte markthal is een goede stop tijdens een uitje naar Rotterdam. De markthal heeft de vorm van een hoefijzer en heeft allerlei kraampjes, restaurants en zelfs een supermarkt. De markthal is niet alleen een markt, maar bevat tevens appartementen die in het hoefijzer gedrapeerd zijn. De markthal is ideaal om lekker te eten of drinken tijdens je uitje en te genieten van dit bijzondere gebouw.

Varen op Rotterdamse wateren

Rotterdam staat bekend om de grote haven en uitjes op het water zijn populair. In Rotterdam kun je een sloep huren bij ons. Je hebt geen vaarbewijs nodig om een van de elektrische sloepen te huren en dus is dit uitje geschikt voor iedereen die Rotterdam vanaf het water wil verkennen. Bekijk de skyline van Rotterdam, vaar door de verschillende waterwegen en kom heerlijk tot rust op de boot.

Kunst kijken in de Kunsthal

De Kunsthal in Rotterdam is een expositieruimte waar je vooral moderne en hedendaagse kunst vindt. De Kunsthal is het ideale uitje voor kunstliefhebbers. Bekijk de spraakmakende tentoonstellingen of bezoek één van de activiteiten die het museum organiseert. De tentoonstellingen wisselen en er is regelmatig iets nieuws te zien.

Andere blogs